Tudatos szépségápolás a fiatalos bőr szolgálatában-Retinol

Az évek múlása nem megállítható, de annak szemmel látható jelei késleltethetők. Az érzékeny szemkörnyéki bőr hajlamos a kiszáradásra, és a szarkalábak is megjelenhetnek már a harmincas évek elején. A ráncok és azok mélysége nagymértékben függ attól, hogy mennyi figyelmet fordítasz a tudatos bőrápolásra. Mit jelent a tudatosság? Hogyan járul hozzá az egységes bőrkép kialakításához? (Retinol)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Nem mindegy az életmód!

Elsősorban érdemes tisztában lenned azzal, hogy milyen bőrtípus jellemző Rád. Ennek megállapítása egyszerű, hiszen a pattanások, a T-vonalban zsíros bőr, vagy éppen a folyamatosan feszülő, hámló, száraz bőr jelei sajnos igencsak egyértelműek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a pattanások nem csupán a fiatalokra jellemzők, és a száraz bőr kényelmetlenségeitől sem csak az idősek szenvednek. A környezeti hatások, a stressz, az étkezési szokások és persze a folyadékfogyasztás egyaránt hatással vannak arra, mennyire egészséges a bőröd. Akkor sincs azonban ok aggodalomra, ha problémás, esetleg száraz vagy érzékeny bőrrel küzdesz.

Tisztítás, hidratálás, fényvédelem

A La Roche-Posay szakemberei azt javasolják, hogy a napi bőrápolási rutinhoz nélkülözhetetlen tisztítót, hidratálót és fényvédőt mindig bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki, de a szérumok közül is bőröd sajátosságait fókuszba helyezve célszerű egyik vagy másik típus mellett dönteni.

Elő a szérumokkal!

Ahogy múlnak az évek, a bőr egyre kevesebb kollagént termel, ez pedig annak teltségén, fiatalosságán és rugalmasságán nyomot hagy. A bőrgyógyászok által tesztelt és jóváhagyott La Roche- Posay készítményeinek segítségével egységes bőrképet alakíthatsz ki, közben kezelve a bőrtípus sajátosságaiból eredő negatívumokat. A C-vitaminos termékek a bőr ragyogását és a nélkülözhetetlen vitaminnal történő ellátását biztosítja, a niacinamid pedig szinte bőrtípustól függetlenül kifejti jótékony hatásait.

Retinol, az igazi csodaszer

A retinol nem véletlen tartozik a legnagyobb népszerűségnek örvendő hatóanyagok közé. Az öregedésgátló hatással rendelkező szérum B3 vitaminnal és termálvízzel járul hozzá a bőröregedés jeleinek csökkentéséhez. A ráncok láthatósága csökkenhet, az arcszín egyenletesebbé válik. Fontos, hogy nappali használat esetén legalább SPF15 faktoros fényvédőt használjunk mellé. Ez utóbbi egyébként a nyári hónapokban fokozott figyelmet érdemel, hiszen ilyenkor nem csak az ablaküvegen is áthatoló UVA-sugarak okozhatnak problémát, hanem a leégést előidéző UVB is.

Írta: Kiss Anita

A Swarovski ékszerekről szóló cikkünk is érdekelheti !

Related Posts