McDonald’s, ami megváltoztatta a gyorsétkezés világát

A népszerű gyorséttermet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy világhódító útjára az 1940-es években indult a McDonald’s. Richard és Maurice McDonald Pasadénában nyitották meg éttermüket, és egészen 8 éven át próbálkoztak azzal, hogy eredeti ötletük megvalósulhasson. A cél ugyanis az volt, hogy a vendégeknek minél kevesebbet kelljen várni a megrendeltekre.

A kép forrása : Pixabay

McDonald’s : Sajátos standard a siker kulcsa?

Ray Kroc 1954-ben turmixgépjeivel jelent meg a cégnél, ahol a testvérpár akkorra már sikeres volt abban, amit csinált. A cégnél franchise ügyintézőként elhelyezkedett szakember érkezése után viszont 228 McDonald’s étterem nyitott országszerte. Az infralámpával melegen tartott burgonya, az azonos standard alapján előállított hamburgerek és édességek mindenhol ugyanazt a minőséget kínálják, ma már világszerte. A siker titka valahol ebben is rejlik. A vendégek ugyanis a McDonald’s brand esetében pontosan tudják, hogy mi várható a poharakban, milyen ízvilágú hamburgereket kaphatnak. A cég ugyanakkor folyamatosan nagy hangsúlyt helyez a gyermekes családok megnyerésére, apró ajándékokkal kedveskedve a vonatkozó menühöz.

Írta : Kiss Anita

A Starbucks cikkünk is érdekelheti ! Itt megtudhatja a cég rövid történetét !

Oldalunkon olyan cégek történeteit is elmeséljük röviden amelyek márkaépítési szempontokból érdeklődést válthatnak kis . Tervezzük új márkák bemutatását is azért , hogy segítsük a startoló cégeket ! Ha ilyen cég képviselője vagy a közösségi oldalunkon írhatsz a megjelenés ügyében ! MárkaVilág csapata

Related Posts