A Bugatti az egyik legdrágább és legszebb autókat gyártja . A Bugatti Veyron pedig máig a leggyorsabb és legdrágább autó . Kíváncsiak voltunk , hogy honnan is ered a cég .

A kép illusztráció ! A kép forrása : Pixabay

A cég története 1909 ben kezdődött , egy olasz mérnök Ettore Bugatti volt az alapítója . Ettore már korábban elkészítette a Bugatti 10-est amellyel versenyt is nyert . Az autók sorozatgyártása Franciaországban történt . Időközben kitört a második világháború és Ettore visszatért hazájába Olaszországba . Azonban előtte eladta a gyártási jogokat a Peugeotnak .Majd eztán a háború után visszatért és folytatta a munkáját . Az első nagyon népszerű autójuk a Bugatti 35 modell volt amely hírnevet a versenyeken szerezte . És gyakorlatilag egy új népszerűségi szintre emelkedett a Bugatti . Azóta is minden általuk készült autónak méltósága van a gyűjtők körében . A vállalat jelenleg a Német Volkswagen Csoportot erősíti !

Márkaépítés szempontjából az ismertséget végül is az autóversenyeken való szereplés hozta el . Lépésről lépésre , versenyről versenyre lett egyre népszerűbb . Mondhatjuk mára már a Luxus egyik szimbólumává vált . A celebek is előszeretettel vásárolják és ez is sokat segít a márkaépítésben .

Régebben olvastam egy magazinban , hogy a Bugatti Veyron típust általában befektetők veszik és nem éppen abból a célból , hogy közlekedjenek velük . Magam is egy olyan gépjárműnek tartom amely felér egy kinccsel . Egy jó befektetés , hiszen bármikor ellehet adni a gyűjtőknek szép áron . Főleg, hogy abbamaradt ennek a típusnak a gyártása .

Csak érdekesség képen jegyzem meg , hogy állítólag a Veyron motorjának fejlesztője a Magyar származású Hanula Barna nevéhez fűződik .

Az nagy kérdés,hogy a klímaváltozás szempontjából milyen alkalmazkodási irányt választ a cég ! A hírek szerint ebben az évtizedben nem lesz elektromos Bugatti az autópiacon !

Az Armaf parfümökről írt cikkünk is érdekelhet !

Related Posts