Egyre többen választják a hagyományos óra előnyeit!

Az idő mérése tulajdonképpen egyidős az emberiséggel. A kezdetekkor csillagászati jelenségeket és a nap mozgását figyelték meg, így születtek meg az első napórák. Az ókori világban több módszert is kifejlesztettek, melyeknek köszönhetően az idő múlása áttekinthetőbb és egyértelműbb lehetett. Cikkünkben nemcsak az órák kialakulásának történetét vesszük végig a teljesség igénye nélkül, hanem a karórák trendekben betöltött szerepét is górcső alá vesszük. Tarts velünk, és tudj meg mindent arról, miért váltak újra népszerűvé mai, okostelefon uralta világunkban a hagyományos órák! (Idő mérés)

Napóra és vízóra: ezek voltak a kezdetek!

Az ókori Egyiptom kultúrája és tudományos háttere gyakran okoz meglepetéseket a mai kor embere számára. Ez a társadalom volt az is, amely elsőként elkezdte az órát használni, igaz, akkoriban még csak a napóra szerepében. A kezdeti két fából készült rúd alkalmazása után egy kör alakú építményt emeltek, majd a nap járásával együtt mozgó árnyék mutatta meg az aktuális időt. Rájöttek azonban arra, hogy ha nem süt a nap, akkor ez a módszer ellehetetlenül. Nem véletlen, hogy a vízóra ötlete is itt született meg, ami két edény, a közöttük mozgó víz, és geometriai mérések segítségével határozta meg az idő múlását.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pixabay

Homokóra és gyertyaóra: praktikus középkori eszközök

Az európai kultúrához köthető a homokóra megjelenése, ami ma is népszerű- bár elsősorban dekorációs eszközként, esetleg társasjátékokban. A középkorban alkalmazták a gyertyaórát, ami időzítéshez is ideálisnak bizonyult. Ez utóbbi az igazán érdekes. A legegyszerűbb az volt, hogy egy fém darabot tettek a gyertyába, és amikor elfogyott a viasz, akkor ez leesett, zajt csapott, így hívta fel a figyelmet az eltelt időre.

A technológiai fejlődés eredményei

A mai világban már elvitathatatlan a technológia gyors fejlődése. Míg sokan gyermekkorunkban a telefont és az internetet sem ismertük, addig a mai generáció már egy olyan környezetbe született bele, amelynek magától értetődő részei ezek. Az innovációknak köszönhetően az időmérésre is az okostelefont, a laptopot használjuk a legtöbbször. De akkor hogy lehet az, hogy a klasszikus óra ismét előkelő helyet foglal el a mai kor emberének életében?

Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és karóra szaküzletek kínálatával találkozhatunk. Nem véletlen. A divat mindig visszatér, de a karórák esetében ennél jóval többről van szó. Legyen szó az okosórák számtalan funkciójáról, vagy a hagyományos kiegészítőkről, az aktuális divat, a stílusos megjelenés és a praktikusság egyaránt indokolják a karórák iránt megnövekedett keresletet.

Cél a megfizethető minőség-idő mérés

Ha óravásárlásról van szó, akkor a cél mindenképpen az időtállóság. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen márkára, mennyire strapabíró szerkezetre esik a választás. Ugyan a több milliós kiegészítők sem mennek manapság ritkaságszámba, de ez nem jelenti azt, hogy csak ebben a kategóriában lelhetnél rá új kedvencedre. Ahogy az ékszerek világában, úgy a karórák terén is találhatsz elérhető áron minőségi, ízléses darabokat. (Idő mérés)

Mi alapján érdemes választani?-idő mérés

Ha sportoláshoz keresed a megfelelő kiegészítőt, akkor egy okosórával biztosan nem lőhetsz mellé. Az eszköz méri aktuális tevékenységed kalóriaigényét, pulzusod, de a lépésszám, a megtett kilométerek tekintetében is pontos információkkal szolgál. Mindez egészségi állapotod figyelemmel követésében is fontos szereppel bír. De mi a helyzet akkor, ha óra webshop segítségével keresed a kiegészítőként is viselhető órát? A hagyományos megoldások szerelmesei éppen úgy megtalálhatják számításukat, mint azok, akik a férfiasan vagány, laza öltözködés hívei.

Érdemes odafigyelni arra, hogy napközben milyen megjelenést részesítesz előnyben. Munkaköröd akár az elegáns ruhadarabokat is megkívánhatja, éppen ezért a kiegészítők, így az óra esetében sem mindegy, hogy milyen stílusra esik a választásod. A fém és a bőr szíjas változatok egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek, de az óralap formája és mérete sem elhanyagolható. A vastag csuklóhoz, a nagyobb kézfejhez méretben is ilyen megoldások javasoltak. A nőiesen vékony csuklón a kisméretű karóra kifejezetten jól mutat.

Az egykor kizárólag időmérésre használt eszközök napjainkban a divat és a stílusos megjelenés nélkülözhetetlen elemei, de a megbízhatóan funkcionáló darabok iránt is nagy érdeklődés mutatkozik. Az online kínálatban a nap 24 órájában nézelődhetsz, kívánságlistára helyezheted kedvenceid, megkönnyítve ezzel a tényleges vásárlási folyamatot. (Idő mérés)

A „Termékminőség és marketing” cikkünk is érdekelheti !

Related Posts