Egy Magyar garázstörténet – Kulcs-soft

Imádom a garázstörténeteket , amikor egy cég első embere kitalál valamit és nekivág a saját otthonában , hogy kifejlesszen valamit amiből kiépít egy nagyobb üzletet . A mostani történet ugyan nem a garázsban kezdődött de hasonló körülmények közt . Kulcs-soft

( Kép forrás : Pixabay )

Az alapító Kulcsár Tibor-t megkérte az egyik ismerőse , hogy készítsen neki egy készletnyilvántartó szoftvert . A Windows operációs rendszerre fejlesztett szoftver hamar elkészült és kiválóan működött . Az üzlet beindult , hamarosan egyre többen igényeltek szoftvereket . A készletnyilvántartó program mellett több más a vállalkozásokat segítő program is született . 1989-ben betéti társaságot hozott létre az alapító . Az iroda kezdetben egy bérelt szoba volt . Időközben Kulcsár Tibor szerette volna ha az üzlet komolyabb elbírálás alá kerüljön az ügyfelek szemében és a bizalom növelése céljából is Nyílt részvénytársasággá alakult és 2009 Oktober 30. án tőzsdére került .

A tőzsdei szereplés Kulcsár Tibor álma volt . Egy mérföldkőnek tartotta a tőzsdei megjelenést .

A kezdetben dobozos , saját szoftvereket forgalmazó cég , mára már a modern felhőalapú szoftverek forgalmazásával is foglalkozik . 2011-től külföldön is , leányvállalaton keresztül forgalmaznak üzleti szoftvereket .

Források :

Kulcs-soft Nyrt , weboldal

Világgazdasági cikk

Kulcs-soft Nyrt videómegosztó csatornája

Az Armaf parfümről írt cikkünk is érdekelhet !

Oldalunkon a márkákról írunk , abból a szempontból érdekel minket , hogy milyen úton jutottak el a kezdetektől a sikerig .

Related Posts